Provincia Groningen preinvestuje 20 miliónov Euro do roku 2023 na cyklotrasy

Do roku 2023 preinvestuje Provincie Groningen celkovo 20 miliónov eur na zlepšenie regionálnej siete cyklotrás. A to začali iba minulý rok 2020! Buduje sa osem nových cyklocestičiek, zlepšuje sa šesť existujúcich trás a ešte viac sa venuje bezpečnosti cyklistov.

Uprednostia sa teda také trasy, kde sa cyklisti musia deliť o cestu s autami, nákladnými a poľnohospodárskymi vozidlami.

Provincia tak investuje 13,5 milióna EUR na vybudovanie dobrej provinčnej cyklistickej siete v nasledujúcich rokoch. Táto investícia je doplnená o 6,5 ​​milióna EUR, ktoré provincia poskytla na päť projektov v júni 2021 , vrátane nového cyklistického spojenia medzi Zuidhornom a Leekom, cyklistického mosta v Zoutkamp a zlepšenia existujúcej cyklistickej trasy medzi Appingedamom a Delfzijlom. Do skvalitnenia cyklistickej siete sa teda preinvestuje celkovo 20 miliónov eur.

Investuje sa aj do spojenia s najdôležitejšími miestami v provincii. Sú to trasy, kde sa vyskytuje veľa cyklistov. Cyklisti tak budú mať na týchto trasách väčší priestor a prednosť a samotné cyklotrasy sa stanú pre nich komfortnejšími .

zdroj: https://www.provinciegroningen.nl/…/investering-van…/

Začnite diskusiu o tomto článku na forum.cykloplatforma.sk