V Kodani redizajnovali uličný priestor pre parkovanie bicyklov.

Predtým obyčajná ulica, resp. roh ulice, ktorý bol veľmi veľkorysý, čo sa týka priestoru pre zabočujúce automobily. Myšlienka urobiť z rohu, priestor,ktorý by využili cyklisti dohnala aktivistov k opatreniu, že na rohu ulíc Gammel Kongevej a Skt. Jørgens Allé vybudovali zvýšenú plochu, na ktorej inštalovali 15 cyklostojanov. Pritom motoristov sa to nedotklo, akurát budú musiať zabočovať o pár metrov ďalej a v trochu ostrejšom uhle:-). Jednoduché a inšpiratívne.

Kodaň a nevyužitý priestor na rohusúčasný stav s cyklostojanmi

 

zdroj:www.copenhagenize.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadajte číslo podľa rovnice(chránime sa pred spam robotmi) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.